друкувати


Один «Ковчег» на три народи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-29 09:00:57

Проблема толерантності до різних національностей та релігій у світі стоїть наразі дуже гостро. З однієї сторони в епоху глобалізації є багато об’єднуючих факторів, з другої – постають міжнаціональні та міжрелігійні конфлікти та історична пам'ять кожного народу.

Для прищеплення молоді толерантності представники українського, польського та єврейського народів організували семінар «Ковчег», який вже вшосте відбувається на Івано-Франківщині.

Організаторами семінару виступило Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Український Католицький Університет, ТКУМА – всеукраїнський Центр вивчення Голокосту, Львівський міський Палац культури ім. Г. Хоткевича та Федерація польських організацій в Україні.

Цьогоріч семінар відбувається в місті Яремче і проходить під гаслом «Діти єдиного Бога». «Ковчег дійсно дає можливість об’єднатися. Український, польський та єврейський народи відроджувались після війни, мов з попелу. Ми маємо працювати задля Бога і задля об’єднання», – вважає міський голова м. Яремче Василь Онучак.

Міжнародний міжрелігійний молодіжний семінар «Ковчег-2011: діти єдиного Бога» триватиме 9 днів. Протягом цього часу молодим людям читатимуть лекції, та займатимуть їх психологічними тренінгами. Підсумки семінару підбиватимуть вже у Львові – 4 серпня під час прес-конференції у Палаці культури ім. Гната Хоткевича.

Автор: Вікторія БІЛА