друкувати


В Яремче розпочинається молодіжний семінар "Ковчег-2011 — Діти єдиного Бога"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-28 03:40:25

Сьогодні (28 липня) в Яремче розпочинається VІ міжнародний міжрелігійний молодіжний семінар "Ковчег-2011 — Діти єдиного Бога".

В ньому беруть участь студенти трьох національностей: української, польської та єврейської. Протягом тижня під час лекцій, семінарів, круглих столів, зустрічей з науковцями, громадськими діячами вони взаємно пізнаватимуть одні одних, долатимуть стереотипи, упередження, що важливо для побудови громадянського суспільства в Україні.

Організатори семінару: Генеральне консульство Республіки Польща у Львові, Федерація польських організацій в Україні, Центр вивчення Голокосту "ТКУМА" (Дніпропетровськ), Український католицький університет (Львів) та Палац культури ім. Гната Хоткевича (Львів). Проходить він завдяки підтримці Фонду "Допомога полякам на Сході" та Американського єврейського розподільчого комітету "Джойнт".

Семінари "Ковчег" проводяться з 2006 року. П’ять попередніх — в Унівській Лаврі, і от тепер в Яремчі та Івано-Франківську. І якщо на попередніх семінарах розглядалися передусім драматичні сторінки історії трьох народів, то "Ковчег-2011" присвячений позитивному сприйняттю народів-сусідів та позбавленню взаємних негативних стереотипів. У роботі семінару візьмуть участь відомі вчені, громадські діячі з України, Ізраїлю, Польщі. Заплановане також спільне сходження на Говерлу.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК