друкувати


На дорогах Прикарпаття працює агітаційно-профілактичний автомобіль ДАІ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-26 06:00:38

Цьогоріч на автошляхах Івано-Франківщини дорожньо-транспортних пригод з постраждалими поменшало майже на чверть, а смертність внаслідок аварій скоротилася більш як на третину.

Утім навіть 22 факти загибелі учасників дорожнього руху – це серйозний чинник, який спонукає правоохоронців дедалі удосконалювати звичні та запроваджувати нові методи профілактичної роботи насамперед з порушниками правил дорожнього руху.

Відтепер на автодорогах Прикарпаття у постійному режимі працює агітаційно-профілактичний автомобіль ДАІ, обладнаний відеосистемою, яка дає можливість не тільки фіксувати порушення, але й на місці проводити з порушниками профілактичну роботу.

За незначні порушення ПДР разом з попередженням порушникам пропонують переглянути відеофільм профілактичного характеру. Упродовж 5 хвилин в салоні автомобіля «Фольксваген-Транспортер» порушників наочно знайомлять з відеокадрами дорожньої хроніки. Відтепер правда про трагічні наслідки елементарних порушень правил безпеки дорожнього руху на пересічних громадян впливає ефективно. Після перегляду більшість відвідувачів наглядної лекції вражені, а іноді шоковані побаченим. Чимало громадян зізнається, що вперше в житті бачать подібні кадри.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК