друкувати


Чи посунеться «Платформа об’єднаних патріотичних сил» далі за Івано-Франківськ?

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-23 12:15:34

Представники понад 30 громадських та релігійних організацій Прикарпаття обговорили в обласній «Просвіті» проект платформи об’єднаних патріотичних сил. Її мета, як поінформували організатори, — забезпечення політичної можливості приходу до влади людей, готових і спроможних її здійснювати відповідно до інтересів суспільства, а не з власної користі або групової чи кланової вигоди.

Для досягнення цієї мети вироблено основні засади координації та спільних дій об’єднаних патріотичних сил України. Надалі головним і постійним орієнтиром для діяльності мала б стати духовність, фундаментом якої слугуватиме помісна християнська Церква в Україні та шанобливе  ставлення до інших релігійних течій. Українська родина розглядається як основа виховання нинішнього та наступних поколінь.

Учасники зібрання вважають, що серед найважливіших завдань нації є подолання корупції. Це буде важливий крок до реалізації принципу справедливості, який дасть зелену вулицю для проведення реформ в Україні. Принциповим у сфері економіки, на думку учасників заходу, є питання про співвідношення між державним і приватним капіталом. Стратегічно важливі підприємства, сировина, окремі види продукції не можуть бути зосереджені в руках олігархів. Також держава залучатиме інвесторів на збанкрутілі та закинуті підприємства. Представники громадськості переконані, що торгівля землями сільськогосподарського призначення на сьогодні є недопустимою, а широкомасштабна кооперація у поєднанні з впровадженням новітніх технологій дозволить Україні стати провідною у сфері виробництва екологічно чистої продукції, істотно підвищить зайнятість населення. Європейська та євроатлантична інтеграція за умови збереження української ідентичності й національних традицій та забезпечення рівноправних взаємовигідних відносин із сусідами повинні бути головними пріоритетами зовнішньої політики України, переконані організатори.

У зібранні взяли участь і представники традиційних українських Церков. Владика УГКЦ Софрон Мудрий, благословляючи та підтримуючи основні ідеї платформи, наголосив на важливості спільних дій та консолідації патріотичних сил України.

Координатором реалізації платформи об’єднаних патріотичних сил в області обрано голову ГО «Український шлях» Мирослава Давидіва. Головував на зібранні чільник обласної організації ВУТ «Просвіта» ім. Т.Шевченка Степан Волковецький.

Зібрання ухвалило взяти за основу запропонований проект рішення, доопрацювати його в робочій групі і до кінця місяця винести на затвердження.

Автор: Катерина ВОЛОШИН
Джерело: Газета ГАЛИЧИНА