друкувати


Спостережні комісії області вивчили проблеми виправної колонії у Товмачику

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-22 03:00:01

Почала роботу обласна спостережна комісія, створена відповідно до розпорядження голови Івано-Франківської облдержадміністрації Михайла Вишиванюка.

Комісія, очолювана першим заступником голови ОДА Василем Плавюком, до складу якої увійшли в основному представники громадськості краю, співпрацює з Департаментом виконання покарань.

Такі ж спостережні комісії діють у кожному районі та місті Прикарпаття.

21 липня відбулося виїзне засідання всіх спостережних комісій області на базі виправної колонії №41 у Товмачику Коломийського району. Учасники засідання ознайомилися з умовами утримання ув'язнених та вивчили проблемні питання закладу.

«Скарг на стан утримання у цій колонії не було, - зазначив голова обласної спостережної комісії Василь Плавюк. – На сьогоднішній день тут є дві проблеми – будівництво очисних споруд і створення можливостей для використання виробничих потужностей колонії».

За його словами, в облдержадміністрації працюють над реалізацією проекту побудови на базі колонії у Товмачику заводу. Вже є інвестори, готові профінансувати таке будівництво.

«На заводі будуть працювати самі ув'язнені, - підкреслив Василь Плавюк. - Продукція, яка ними виготовлятиметься, надходитиме не лише в область, а й за межі держави. Сприятиме виробництву технікум, який є у колонії».

Наступне виїзне засідання спостережних комісій проведуть у Галицькій жіночій колонії.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА