друкувати


На Коломийщині розпочинають боротьбу з борщівником

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-22 12:00:31

Під головуванням заступника голови Коломийської районної державної адміністрації Ярослава Мочернюка відбулось засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Мова йшла про недопущення виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з поширенням борщівника "Сосновського" на території Коломийського району.

За словами провідного спеціаліста інспекції захисту рослин, державного інспектора в Коломийському районі Василя Бабущака, борщівник цвіте практично все літо. У липні-вересні насіння дозріває і обсипається. Плід – двухсемянка до 10-15 см в довжину, у якій знаходяться два плодики. Борщівник відноситься до агресивних рослин, утворює безліч насіння, швидко захоплює нові території і є небезпечний тим, що у сонячну погоду при зіткненні з рослиною фуранокумаріни, що містяться в ній можуть призвести до роздратування, що нагадує опік другого ступеня. Боротися з борщівником важко, але можна, не тільки зрізуючи рослину до початку цвітіння, але і повністю його викорчовуючи.

Перед присутніми виступили заступник начальника РВ УМНС України в області Володимир Кушнір та директор Коломийської дослідної станції Галина Куничак.

За результатами засідання комісії вирішено: РВ УМНС України в області та керівництву Коломийської дослідної станції при необхідності надавати допомогу сільським, селищним головам в знищенні самонасаджень борщівника "Сосновського".

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА