друкувати


Разом з румунами – до перемог у спорті

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-22 01:00:50

Івано-Франківська область та румунський повіт Марамуреш відтепер офіційно співпрацюють у спортивній сфері.

Відповідну угоду було підписано вчора начальниками управлінь сім’ї, молоді та спорту Івано-Франківської ОДА Мирославом Карабіним та Марамуреського повіту – професором Корнелієм Сивойєю. Угода містить протокол про наміри, який вже найближчим часом має перерости у конкретні справи.

«Я у своїй діяльності дотримуюсь такого принципу, - зазначив пан Сивойя, - треба менше говорити, а більше робити. І я маю намір зробити цього року перші кроки у відновленні наших стосунків». Зі слів Мирослава Карабіна, такі перші кроки мають намітитись вже в найближчі десять днів. За цей час керівники обох управлінь разом з керівниками регіональних федерацій видів спорту мають визначити найпопулярніші в обох країнах види спорту, в яких Прикарпаття та Марамуреш могли б обмінюватись спортсменами і розвитку яких буде надано першочергове сприяння. «Йдеться, - розповідає пан Карабін, - про розвиток дитячого, студентського, учнівського спорту, спорту вищого класу – співпрацю між різними спортивними федераціями, які діють у нас та у в Марамуреші».

На знак серйозності своїх намірів головний спортсмен Прикарпаття передав своєму румунському колезі запрошення до участі команд з Марамуреша у сільських спортивних іграх, присвячених 20-тій річниці Незалежності України, які відкриються 24 серпня та турнірі з дзюдо на призи Романа Гонтюка, який відбуватиметься у вересні. Він також повідомив, що одна з жіночих футбольних команд з Марамуреського повіту зіграє серію товариських матчів з жіночою футбольною командою «Нафтохімік» з Калуша.

Як стверджує пан Сивойя, сьогодні у нього на батьківщині найбільшою популярністю користуються такі види спорту, як футбол, гандбол, дзюдо, плавання, легка атлетика та інші. Для прикладу повідомив, що в повіті сьогодні нараховується 52 команди з гандболу. Футбол же, - вважає румунський чиновник, - це взагалі не вид спорту – це феномен. Він також висловив надію, що підписана угода торкнеться не лише основних, а усіх видів спорту, які культивуються в обох регіонах двох суміжних держав.

Учасники румунської делегації, крім того, оглянули спортивні можливості Прикарпаття, відвідали матчі VI літніх юнацьких спортивних ігор з футболу, фінальна частина яких відбувається цими днями в Івано-Франківську.

Автор: Сергій БІЛИЙ