друкувати


«Єдиний розрахунковий центр» іде в Інтернет

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-22 10:30:10

Створити єдину інформаційну базу споживачів комунальних послуг, а відтак і єдину розрахункову квитанцію має на меті директор комунального підприємства «Єдиний розрахунковий центр» Вадим Войтик, який вчора разом зі своїми партнерами з фірми «Техноінфософт» презентував івано-франківцям свої перші кроки у зазначеному напрямку у вигляді технічних ідей та програмного забезпечення.

Як стверджує директор компанії «Техноінфософт» Руслан Євчан, програмний комплекс, який розробляється його фірмою для вирішення поставлених керівництвом міста перед КП «ЄРЦ» завдань є досить складним і досить специфічним саме для міста Івано-Франківська. перед розробниками стояла проблема об’єднати в одній системі діючі на сьогоднішній день локальні бази даних кожного з дев’яти івано-франківських ЖЕО, пожднавши при цьому трирівневу систему захисту інформації, з можливістю безперешкодного та оперативного доступу до інформації споживачів послуг та інтерактивністю. На допомогу прийшов Інтернет. І тепер, крім власне самої системи у вигляді єдиного сервера КП «ЄРЦ» та дев’яти його клієнтів на базі дев’яти ЖЕО буде створено також веб-сайт, на який в онлайн-режимі оперативно передаватиметься інформація про заборгованість, надходження, а також нарахування коштів. Відтак, кожен споживач зможе скориставшись власним логіком та паролем з’ясувати ситуацію з оплатою комунпослуг і навіть поспілкуватись в онлайн-режимі ж оператором Єдиного розрахункового центру.

Як стверджує пан Войтик, наразі йдеться про єдину базу даних послуг житлово-експлуатаційних організацій, проте в подальшому до неї планується підключити розрахункові системи інших комунальних підприємств, що впритул наблизить КП «ЄРЦ» до виконання основного завдання – формування єдиної розрахункової квитанції.

Вартість розробки нової системи становить 95 тисяч гривень плюс кошти на її обслуговування. Щоправда оплата за обслуговування відбуватиметься не постійно, а по мірі виконання підприємством тих чи інших робіт.

Автор: Сергій БІЛИЙ