друкувати


В Івано-Франківську завершилися навчання військових комісаріатів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-21 04:15:56

Сьогодні, 21 липня, на базі Івано-Франківського обласного військового комісаріату Західного оперативного командування завершилися триденні мобілізаційні навчання, до яких залучалися районні (міські) військкомати Прикарпаття.

– У процесі реформування Збройних Сил України планово змінюється якісний та кількісний склад військових формувань. Військові комісаріати – важлива ланка у роботі із особовим складом. Тому фаховість працівників військкоматів повинна завжди відповідати певним стандартам, – зазначив у своєму виступі перед присутніми керівник навчань начальник штабу – перший заступник командувача Західного оперативного командування генерал-майор Віктор Ганущак.

Також він визначив пріоритети в подальшій роботі та наголосив на тому, що потрібно якомога ефективніше розглянути питання злагодженості у роботі військових комісаріатів з місцевими органами влади, керівництвом військових частин, які комплектуються мобілізаційним ресурсом.

Загалом захід відбувався у два етапи: на першому – ґрунтовно розглядалися питання налагодження співпраці із місцевими органами влади, силовими структурами регіону, під час другого – вирішувалися змодельовані штабом керівництва навчань ситуації, які навмисне ускладнювали роботу військкоматівців та ставили під загрозу виконання поставлених перед ними планових навчальних завдань.

Як повідомив ТВО начальника територіального управління управління Західного оперативного командування полковник Володимир Щур, такі заходи є серйозною перевіркою готовності до дій не лише для підпорядкованого особового складу, а й для працівників та службовців усіх інших органів місцевого самоврядування задіяних у вирішенні мобілізаційних питань.

– Рішення практичних завдань є дуже позитивним фактором для усвідомлення усіма учасниками вірних алгоритмів дій у тих чи інших ситуація. Крім того, через такі заходи ми напрацьовуємо теоретичні та практичні знання не лише наших спеціалістів, а й цивільних представників органів місцевого самоврядування, – розповів полковник Володимир Щур.

За результатами навчань в Західному оперативному командуванні у Львові буде проведено робочу нараду, під час якої командувач Західного оперативного командування генерал-майор Юрій Думанський дасть оцінку діям підлеглих військових колективів на Прикарпатті.

Автор: Начальник прес-центру – прес-секретар управління Західного оперативного командування майор Олег Годованський