друкувати


На Прикарпатті перевіряють табори відпочинку

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-21 04:00:31

На Прикарпатті перевіряють табори відпочинку. Для цього в Івано-Франківській області створили спеціальну комісію. До неї входять фахівці управління охорони здоров’я та санепідеміологи.

Саме зараз інспектори звертають увагу, чим і як годують малюків після масових отруєнь в оздоровницях Севастополя, Запоріжжя і Чернігівщини. Наразі фахівці уже володіють попередніми результатами перевірки. Вони, зазначають, втішні.

Не зафіксовано фахівцями і випадків масових отруєнь. На відміну від попередніх років, каже начальник обласного управління охорони здоров'я Микола Олінійчук, в області на 12, 5% зменшилась кількість випадків кишкових інфекцій.

Попри втішні показники лікарі радять у літній період не купувати солодощі, ковбаси, та інші продукти не з холодильника. Оминати вуличних торговців та вимагати у продавців місцевих ринків відповідні сертифікати якості. Зауважимо, в Україні кожен четвертий дитячий табір не відповідає санітарним нормам. Майже 30 відпочинкових закладів закриті. Діти, що відпочивали в них, були переведені в сусідні табори. Перевірятимуть відповідні установи до кінця оздоровчого сезону.

Джерело: Радіо «Західний полюс»