друкувати


Google почав попереджати користувачів про віруси

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 05:42:48

Пошукова система Google 3 20 липня почала попереджати користувачів, комп'ютери яких заражені вірусами.

Попередження виводяться одночасно з пошуковою видачею. За словами представника служби безпеки Google Даміана Меншера, пошукова система отримує від користувачів, комп'ютери яких заражені вірусами, трафік дещо відмінний від "здорового". Запити з таких комп'ютерів надходять в Google не безпосередньо, а через якісь проксі-сервера, які насправді є шкідливі ресурси.

"Ми сподіваємося, що попереджаючи користувачів, трафік від яких йде через ці сумнівні сервера, ми допоможемо їм своєчасно відреагувати на вірусну загрозу, наприклад, оновивши антивірусний захист комп'ютера", - зазначив Меншер.

Як відомо, Google є найбільш популярною пошуковою системою в світі. Крім пошуковика корпорація Google пропонує користувачам власний поштовий сервіс Google Mail, соціальну мережу Google + та інші можливості, що об'єднуються під одним аккаунтом.

Нагадаємо, нещодавно у всесвітньо відомій соціальній мережі Facebook почала поширюватися вірусна програма. Додаток обіцяє користувачам підключити функцію відеочату, але замість цього починає розсилати спам.

Джерело: ТСН