друкувати


Епідеміологічна ситуація на Прикарпатті нині стабільна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-20 06:15:58

Сьогодні в Івано-Франківській облдержадміністрації відбулося спільне засідання обласної протиепідемічної комісії ОДА та оперативного штабу з оздоровлення дітей.

Зазначалося, що цей захід – плановий і його учасники мають на меті попередження ситуацій, аналогічних тим, які останнім часом трапилися у окремих регіонах України. Так, у період з 8 до 13 липня зафіксовано три спалахи захворювань, викликаних гострими кишковими інфекціями. Захворіли 112 осіб, з них 101 дитина.

Епідеміологічна ситуація на Прикарпатті наразі стабільна. Про це поінформувала присутніх в. о. заступника головного лікаря обласної санітарно-епідеміологічної станції Тетяна Джус.

«Нас це не може заспокоювати, - наголосив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький. – Ми не повинні допустити жодного спалаху захворювань. Тому треба працювати на випередження».

Аби уникнути масового поширення інфекцій, характерних для спекотної літньої пори, як підкреслювали учасники засідання, важливо дотримуватися термінів зберігання продуктів, технології їх приготування, проходити систематичні медичні огляди кухарям тощо.

На засіданні йшлося також про санітарно-епідеміологічний стан дитячих оздоровчих закладів краю та дотримання у них протипожежних заходів. Ці заклади на початку липня перевірила спеціальна робоча група. Як прозвучало, в результаті перевірок було виявлено 103 порушення та накладено 86 стягнень.

Детальну інформацію щодо виявлених порушень та термінів їх усунення озвучив начальник управління у справах сім'ї та молоді ОДА Ростислав Заремба.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА