друкувати


Переможці регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу «100 кращих товарів України»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-19 04:15:52

Щороку Держспоживстандарт України проводить Всеукраїнський конкурс якості продукції (товарів, робіт, послуг) «100 кращих товарів України» «з метою сприяння виробництву конкурентоспроможної вітчизняної продукції та поширення досвіду успішних підприємств, які виробляють якісну продукцію», повідомляє прес-служба ДП «Івано-Франківськстандартметрологія».

За словами керівника прес-служби Ольги Петренко, конкурс проводиться в два етапи - регіональний та загальнодержавний.

Загалом, у цьогорічному регіональному етапі конкурсу взяли участь 27 підприємств Івано-Франківщини, які представили 27 видів продукції. Зокрема, у номінації «Продукція – продовольчі товари» - мінеральні лікувально-столові та природні столові води, хлібобулочні, кондитерські, ковбасні та горілчані вироби, масло горіхове арахісове, пельмені заморожені, морозиво; у номінації «Продукція – промислові товари для населення» - шпалери та системні блоки персональних комп’ютерів; у номінації «Продукція – товари виробничо-технічного призначення» - різновиди металочерепиці, повірочні установки; у номінації «Роботи та послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничих сферах» - послуги з електромонтажних робіт та послуги готельного і ресторанного господарства.

Для визначення кращих враховувався рівень якості, безпечності та конкурентоспроможності, наявність сертифікованих сучасних систем управління та плану розвитку підприємств, порівнювався рівень ціни і якості з кращими аналогами та доступність на національному ринку. Також важливими факторами для прийняття рішення слугували і відгуки споживачів, наявність ресурсо- та енергозберігаючих заходів у процесі виробництва продукції, використання регіональної та української сировини і матеріалів.

Переможцями регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) - «100 кращих товарів України» у 2011 році визнано:

в номінації «Продовольчі товари»: ЗАТ «Зірниця» (Горілка «Западенка» ТМ «Бандерівська»);

в номінації «Промислові товари для населення»: ТОВ «Синтра» (шпалери колекції Magic);

в номінації «Продукція виробничо-технічного призначення»: ПП «Атлант-ІФ» (металочерепиця); ТзОВ «Будсервіс Івано-Франківськ» (металочерепиця); ТзОВ НВЦ «Новатор» (установка для повірки промислових лічильників газу);

в номінації «Роботи або послуги, які виконуються або надаються у побутовій та виробничій сферах»: ТОВ «НТЦ Промтехдіагностика» (зварювальні роботи); ПП Бойчук Т.П. (готельні послуги готельно-відпочинкового комплексу «Сокільське»).

Довідково: Місцеві підприємства, переможці регіонального етапу, змагатимуться на загальнодержавному етапі конкурсу протягом серпня-вересня, що проходитиме із залученням експертів з різних регіонів України.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА