друкувати


Молодим рухівцям розповідають про міфи тоталітарної радянської системи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-19 12:00:17

Молоді люди, які народились після 1985 року не мають достеменного уявлення про те, що таке Радянський Союз. Про це об'єднання молодь дізнавалась хіба від своїх старших родичів, з книг чи телебачення.

А от партія Народний рух України взялась розповідати членам Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодий народний рух» про тоталітарне радянське суспільство під час таборування. Як і раніше, цьогоріч таборування молодих рухівців відбувалося в урочищі Заросляк поблизу підніжжя гори Говерла й проходило під гаслом «Пам'ятаємо зарад майбутнього». Такий табір є своєрідним відзначенням річниці Декларації про суверенітет України.

Тренерами на таборуванні виступили представники авторитетних іноземних структур – німецького Фонду ім. Конрада Аденауера та американського Національного демократичного інституту. А для жіночої частини «Молодого народного руху» фахівці НДІ провели також своєрідний майстер-клас щодо ролі і місця жіноцтва в політичних баталіях. Цій тематиці, зокрема, присвячено спеціальну програму Національного демократичного інституту.

Автор: Вікторія БІЛА