друкувати


Ex.ua вводить платний доступ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-18 03:19:23

Найпопулярніший український файлообмінний ресурс Ex.ua вводить платний доступ.

У серпні на сайті, який містить десятки тисяч фільмів і музичних альбомів, з'явиться розділ з ліцензійним контентом - до цього компанію неодноразово звинувачували в порушенні авторських прав. Але таке рішення Ex.ua може привести до відтоку аудиторії, вважають експерти.

За словами представника проекту Валерія Вавілова, спочатку платний розділ буде містити близько 30 тисяч різних релізів - в основному музика і фільми.

Прослуховувати і проглядати їх можна буде за абонплату, яка орієнтовно становитиме 10 гривень на місяць, пише "Комерсант-Україна".

"У нас вже є ряд договорів з українськими, російськими та західними правовласниками про платне поширення контенту", - сказав Вавілов.

Відзначимо, Ex.ua був запущений в 2009 році. Ресурс наповнюється в основному самими користувачами, які завантажують на сервери як особисту інформацію, так і численні копії фільмів і музики.

На сьогоднішній день місячна аудиторія ресурсу сягає, за словами Вавілова, 6 мільйонів людей. На сайті розміщено більше 200 тисяч релізів.

Джерело: ТСН