друкувати


Коломийське УеГГ відзначило 50-річний ювілей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-15 10:00:14

Визначну подію – 50-річчя з часу створення відзначило Коломийське управління з експлуатації газового господарства 14 липня 2011 року. Cвято відбулося в Коломийському ФСК "Локомотив". За годину до урочистого відкриття у фойє діяла виставка робіт працівників підприємства.

Дзвінкими гуцульськими мелодіями зустрічали гостей та запрошених. Переповнений зал і балкон, приємні усмішки, щирі вітання. Урочисту частину відкрив народний аматорський хореографічний колектив "Прикарпаття" Будинку культури с.Велика Кам'янка.

Святкова програма почалась із поздоровлення гостей зі святом: першим заступником голови Коломийської районної державної адміністрації Романом Панчуком, який передав вітання від голови Коломийської районної державної адміністрації Михайла Негрича, головою районної ради Богданом Болюком та заступником міського голови Михайлом Білоусом. Кращі працівники отримали грамоти та грошові подарунки. Від імені районної державної адміністрації колективові на пам'ять вручено подарунок – ікону Божої Матері та презентаційну книжку "Барви Коломийщини".

На ювілей прибули й гості з області та сусіднього району. Заступник начальника управління паливно-енергетичного комплексу головного управління промисловості Івано-Франківської обласної державної адміністрації Ірина Філоненко зачитала вітання від голови обласної державної адміністрації Михайла Вишиванюка та його заступника Руслана Гусака. Перший заступник голови правління ПАТ "Івано-Франківськгаз" Василь Кокізюк передав вітання від голови правління Богдана Поп'юка, а начальник Снятинського управління з експлуатації газового господарства Микола Сербей подарував механічний підлоговий годинник.

Грамотами, подяками, квітами та грошовими преміями відзначено ветеранів праці та колишніх начальників управління. Хвилиною мовчання присутні в залі згадали колишніх працівників, яких, на жаль, уже немає серед живих.

За сумлінну працю дякував начальник Коломийського управління з експлуатації газового господарства Мирослав Обушак.

Відбулася концертна програма за участю народного аматорського ансамблю троїстих музик "Серпанок" клубу с.Молодятин, вокального чоловічого квартету БК с.Турка, вокально-інструментального ансамблю Народного дому с.Кийданці, хореографічного колективу «Квіти Надії» Коломийського Будинку культури дитячої та юнацької творчості, народного аматорського вокального жіночого ансамблю "Яворина" БК с.Раківчик, вокально-інструментального родинного ансамблю "Прут" клубу с.Кийданці. На сцені також виступили Ігор Назарук і троїсті музики БК с.Отинія, Юліана Василовська, Василь Свищук, Христина Ткачук, Олег Арван, Ігор Калиній, Романа Махлай, Уляна Струк, Микола Кавацюк, Ігор Назарук, Ярослава Шевчук, Каріна Данилюк, Вікторія Палійчук.

Управління з експлуатації газового господарства зустріли 50-річний ювілей належним чином, організувавши свято на високому рівні.

Довідка: Інтенсивний розвиток газової індустрії як нової важливої галузі розпочався в повоєнні роки після прийняття Верховною Радою СРСР у березні 1946 року Закону "Про відбудову і розвиток народного господарства". Було створено інфраструктуру газової промисловості, прокладено нові газопроводи, здійснено геологорозвідувальні роботи, започатковано діяльність низки проектно-конструкторських та наукових закладів з питань розвитку газової галузі.

Розвиток газового господарства в Коломийському районі розпочався зі створення газового управління на базі комбінату комунального господарства в 16 липня 1961 року, згідно з рішенням виконкому обласної ради за №459 від 5 липня 1961 року та наказу Облкомунгоспу за №131 від 5 липня 1961 року і отримало назву "Виробничо-експлуатаційна контора газового господарства "Коломиягаз".

Щороку невпинно росла виробнича база Коломиягаз, збільшувалась чисельність персоналу, освоювались нові види робіт, створювались додаткові структурні підрозділи, з'являлись нові служби. 1992 р. було завершено будівництво Отинійської дільниці, а 1993 р. – введено в експлуатацію Гвіздецьку дільницю. Сьогодні управління з експлуатації газового господарства – потужна виробнича база, яка транспортує, постачає природний газ та обслуговує близько двох тисяч комунально-побутових та промислових підприємств, близько 200 бюджетних та культових установ. Природний газ постачається більш як 54 тисячам абонентів, газифіковано 53 513 квартир у 83 населених пунктах району та м.Коломиї.

Колектив налічує 455 працівників. Очолює підприємство начальник управління з експлуатації газового господарства Мирослав Обушак.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА