друкувати


У таборі "Прикарпатські зорі" відпочивають діти з Луганська

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-05 02:00:09

Упродовж літа в оздоровчому таборі "Прикарпатські зорі", що в Коломийському районі, відпочиватимуть діти з різних регіонів.

Загалом, у Коломийському районі налічується 12 173 дитини віком від 7 до 17 років. Оздоровчими та відпочинковими заходами буде охоплено 6400 дітей, насамперед, передбачено стовідсоткове оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 70% - дітей з малозабезпечених та багатодітних сімей. Найбільшу увагу під час проведення літньої оздоровчої кампанії буде приділено дітям, які потребують особливого соціального піклування.

У таборі відбулося відкриття ІІ оздоровчої зміни, яка незвична тим, що на відпочинок завітали 51 дитина з м.Первомайська Луганської області з п’ятьма дорослими наставниками, в тому числі й своїм лікарем, 30 дітей – з Надвірнянського району, решта з Коломийського, всього 98 дітей. За словами директора табору Марії Прокопів, під час першої зміни в ЛОК "Прикарпатські зорі" оздоровилися і відпочили 114 дітей з Івано-Франківщини, а на третю зміну очікують дітей з Києва.

За два дні діти вже встигли перезнайомитися. Придумали назви загонів і девізи. Один за одним оголошують гасла загони "Та ти шо" (найстарші), "Живчик", "Капітошка" і "Пізнайки", звітуючи начальнику табору, а він, у свою чергу, - директорові. Вносять Державний прапор України. Під звуки Гімну піднімають його на флагштоку. Зміну відкрито. Марія Прокопів привітала всіх на карпатській землі, де зелені смереки, де шумить вода у струмках, де димлять гори. І побажала знайти кожному нових друзів.

Представники Луганщини дякували за теплий прийом. Дітлахи зібралися в актовому залі табору, де переглянули концертну програму за участю маленької лауреатки міжнародних конкурсів з Луганщини, вихованців зміни, ансамблю народних інструментів з Печеніжинської музичної школи.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА