друкувати


На колегії Івано-Франківської ОДА розглядали питання про розвиток мисливства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-05 09:00:41

На виїзному засіданні колегії Івано-Франківської облдержадміністрації у Косові розглядалося питання про розвиток мисливства як складової туристичної галузі області.

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Олексій Голубчак поінформував про те, що у мисливську галузь на Прикарпатті минулого року було вкладено 3 млн 93 тис. грн. При цьому надійшло майже утричі менше коштів – 1 млн 605 тис. За його словами, практично всі мисливські господарства краю працюють збитково.

«На території Івано-Франківщини є 12 приватних мисливських господарств. Якщо вони збиткові, то чому їх беруть?» - запитував на колегії голова обласної ради Олександр Сич.

Голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк навів приклад Хорватії, де приватне мисливське господарство отримує 3 млн марок річного доходу, постійно вишукуючи методи для збільшення чисельності туристів, готових скористатися його послугами.

«Ми повинні поставити мисливство на цивілізовані рейки, - наголосив голова ОДА. – Так, як це зроблено у наших сусідів. Потрібно займатися розведенням звірів і оголосити конкурс на створення приватних мисливських господарств».

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА