друкувати


Прикарпаття буде розширювати регіональні зв'язки з країнами ЄС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-07-04 04:00:09

На виїзному засіданні колегії ОДА, яке відбулося 3 липня на Косівщині, голова Івано-Франківської облдержадміністрації закликав розширювати регіональні зв'язки з країнами Європейського Союзу.

«Нам потрібно встановлювати контакти, переймати їх досвід, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Такі зв'язки – це підняття культурного та освітнього рівня.»

За словами голови ОДА, прикладом налагодження ділових відносин з іноземними партнерами може стати досвід працівників Косівської районної лікарні. Співпрацюючи із закордонними громадськими організаціями, цей медичний заклад за три останні роки отримав від них обладнання майже на 2 млн грн. Окрім того, як розповів учасникам колегії головний лікар Косівської ЦРЛ Іван Фазан, фахівці лікарні постійно вдосконалюють свій професійний рівень у Польщі, Франції, Німеччині.

І нині медики з Косівщини практикуються у польських колег, переймаючи досвід проведення досліджень на спіральному комп'ютерному томографі. Такий апарат планують за допомогою обласної влади встановити у себе в лікарні.

Наразі ж у Косівській ЦРЛ діють регіональний центр нефрології та гемодіалізу і нова клініко-діагностична лабораторія.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА