друкувати


IFC та OTP Bank навчали харківських бізнесменів оптимізувати оборотний капітал

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-24 03:35:17

22 червня у Харкові Міжнародна фінансова корпорація (IFC) та OTP Bank зібрали підприємців – представників малого і середнього бізнесу на семінар «Оптимізація оборотного капіталу і прийняття управлінських рішень». Захід був проведений у рамках спільної програми IFC з подолання кризи у корпоративному секторі та Швейцарської Конфедерації, у співпраці з OTP Bank.

Своїм досвідом і знаннями зі слухачами поділилися працівники консультаційно-аудиторської мережі «ПрайсуотерхаусКуперс» в Україні Роман Водолазський та Олена Богомазова. Крім викладу теоретичних засад ефективного управління оборотним капіталом, тренери ознайомили слухачів з конкретними прикладами діяльності успішних вітчизняних бізнесів.

Учасники семінару отримали пам’ятні сертифікати про участь у заході. Виступаючи на закритті семінару, заступник директора Північно-східної дирекції OTP Bank Ігор Кайдалов сказав: «Ми переконані, що семінар, який завдяки IFC проведено у Харкові, відчутно допоможе представникам малого та середнього підприємництва краю покращити управління своїм бізнесом, підвищити прибутковість підприємств, динамічніше розвиватися».

«Для нас дуже важливо було ознайомитися зі світовою практикою ефективного управління дебіторською і кредиторською заборгованістю. Сподіваємося, що застосування набутих ноу-хау допоможе нам зекономити кошти і використати їх для подальшого розвитку фірми», — так прокоментувала свою участь у семінарі фінансовий директор ТОВ «Нью лайн Трейд» Вікторія Олейниченко.

За словами Олени Прокопович, керівника проекту в Україні, за час діяльності проекту було проведено 47 семінарів, які відвідало майже тисяча керівників підприємств малого та середнього бізнесу. Вони вивчали практичний інструментарій, отримували інформацію про стратегії управління ризиками та скорочення видатків для зміцнення моделей власного бізнесу і швидшого подолання наслідків кризи.

Автор: Тарас ТЕРНІВСЬКИЙ, Національний прес-клуб «Українська перспектива»