друкувати


В Матеївцях на Коломийщині з бочок витікають отрутохімікати

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-22 05:00:44

Бомба сповільненої дії. Так називають мешканці села Матеївці бочки з отрутохімікатами. Понад два роки тому вони з'явилися біля залізничної колії і відтоді несуть загрозу здоров'ю та, навіть, життю, - скаржаться люди. Досі крайніх не знайдено, а характерний запах уже сягає Коломиї.

Мешканці Матеївців та навколишніх сіл б'ють на сполох! Отрутохімікати нищать здоров'я. Бочки з невідомою рідиною привезли потягом і залишили. Хто це зробив вони не знають, хочуть лише одного, щоб цю отруту забрали якнайшвидше.

Селяни скаржаться - дихати нема чим, особливо влітку та, навіть, після дощу. А кашель, сльози та нежить вже стали звичними.
Отрутохімікати знаходяться в металевих та пластмасових бочках, чимало з них тріскає та протікає. Їдкий запах поширюється і вже незабаром його можуть почути, навіть, коломияни, - кажуть люди. До слова, в цьому населеному пункті хімії хоч відбавляй.

Про вивезення бочок з невідомою речовиною говориться вже не один раз. Велася мова про виділення державних коштів для цих потреб, - пригадують люди. Кілька мільярдів гривень начебто зависли в одному з банків до сьогоднішнього дня.

Якщо отруту не заберуть з території села, то люди обіцяють вдатися до крайніх заходів - перекрити дорогу або залізничну колію.

Джерело: НТК