друкувати


Незаконні посіви снодійного маку виявили з повітря

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-22 01:00:35

Як уже повідомлялося, працівники прикарпатської міліції при проведенні оперативно-профілактичних заходів з виявлення незаконних посівів маку цьогоріч використовуватимуть можливості малої авіації.

Про ефективність цього способу фіксації макових плантацій засвідчили результати першого польоту на спортивному літаку у Коломийському районі Івано-Франківщини.

Керівництво Коломийського райвідділу міліції звернулося з проханням посприяти у цій справі до приватного підприємця Ігоря Табанюка, який має у власності літак і захоплюється авіаспортом. Понад те, чоловік зараз займається організацією в Коломиї клубу шанувальників авіаспорту, в який прагне залучати дітей і молодь. Одним з гасел в діяльності цього клубу є принцип «Ні – наркотикам», тобто клуб пропагує серед молоді здоровий спосіб життя.

Колишній військовий льотчик люб’язно погодився надати свої послуги у здійсненні польотів над територією населених пунктів, розташованих у гірській частині Коломийщини. Таким чином з повітря було зафіксовано 4 грядки з маковими рослинами. Надалі дільничні інспектори, маючи несекретну інформацію задокументували злочини, передбачені ч.1 статті 310 Кримінального кодексу України.

У червні працівники міліції Івано-Франківщини в ході проведення оперативно-профілактичних заходів виявили 22 незаконних посіви рослин маку і конопель. З приватними особами та організаціями, які мають у власності засоби малої авіації, досягнуто домовленості про використання їх для пошуку макових плантацій у важкодоступних місцях.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області