друкувати


Навчально-практичне турне польської молоді Прикарпаттям

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-20 03:00:35

Вже впродовж 5 років продовжується співраця між Опольським воєводстовом та Івано-Франківською обласною державною адміністрацією в рамках проекту «Польща без упереджень - навчально-практичне турне для української та польської молоді».

За цей час у Польщі (м.Ополє, Істебна) побувало близько 100 обдарованих юнаків та дівчат з області. Відповідно на запрошення голови облдержадміністрації діти з Польщі щороку приїжджають на Прикарпаття.

З 11 по 19 червня цього року в області перебувала делегація учнів та педагогічних працівників з Республіки Польща. В рамках програми учасники проекту здійснили цікаві екскурсії по визначних місцях Прикарпаття, під час яких мали можливість ознайомитися з архітектурною спадщиною краю, побутом, колоритом національних традицій, взяти участь в інтерактивних заняттях та спортивних змаганнях на турбазі с.Рибне Тисменицького району.

В Івано-Франківському обласному ліцеї-інтернаті для обдарованих дітей із сільської місцевості відбулася зустріч заступника голови облдержадміністрації Романа Іваницького з польською делегацією. Гості отримали прикарпатські сувеніри, відбувся святковий концерт.

В рамках проекту з 19 по 28 червня учні цього навчального закладу відпочиватимуть у Польщі.

Джерело: Головне управління освіти і науки Івано-Франківської ОДА