друкувати


Врятувати важкохвору жінку допомогли повітряні рятувальники

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-18 05:00:34

Дві години знадобилось пілотам санітарного гелікоптера МНС України для того, що доставити важкохвору мешканку Коломийщини до столиці, де на неї чекала важка операція.

Звернутись до рятувальної авіації по допомогу медиків Коломийської центральної районної лікарні змусив страшний діагноз, який вони констатували у 68-річної жительки села Кобилець Коломийського району – гострий гемологічний інсульт. Ані відповідних фахівців, ані спеціального обладнання для лікування таких недуг у районній лічниці не було. На лікування подібних недугів спеціалізуються лікарі столичного Інституту нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова, проте транспортування туди наземним транспортом могло закінчитись для важкохворої жінки фатально.

Тоді і прийшли на допомогу повітряні рятувальники. За вказівкою керівництва Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій, до Коломиї з Ніжина, Чернігівської області, де базується авіаційна частина МНС прибув санітарний вертоліт «Eurocopter EC 145», спеціально обладнаний для транспортування важкохворих і травмованих пацієнтів. З його допомогою жінку було терміново переправлено до столичного аеропорта «Жуляни», звідки реанімобілем доправлено в Інститут нейрохірургії.

Автор: Сергій БІЛИЙ