друкувати


Влада Коломийщини привітала медиків

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-17 12:15:26

Здоров'я – найцінніший людський скарб. На його сторожі стоять люди в білих халатах, які ні вдень, ні вночі не знають відпочинку.

Напередодні професійного свята Дня медика працівники центральної районної лікарні, лікарень, фельдшерсько-акушерських пунктів та сільських амбулаторій загальної практики сімейної медицини Коломийщини 16 червня 2011 року зібралися в Народному домі м.Коломиї на свято. Розпочав захід Народний аматорський оркестр народних інструментів. На святково оформленій сцені звучать позивні і народний аматорський хореографічний колектив "Прикарпаття" БК села Велика Кам'янка виконує "Вітання з Карпат".

У переповненому залі – люди, яким дано святу радість – дивитися у щасливі очі матері, людям, які щодня виборюють право на життя й готові захистити, допомогти, врятувати, пожертвувати заради інших.

З теплими вітаннями звернулися до медиків представники районної та міської влади. "Напередодні вашого професійного свята прийміть найтепліші та найщиріші слова вдячності, - звернувся до присутніх в залі голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич, - адже професія лікаря завжди була і завжди буде однією з найбільш шанованих, бо кожній людині ви несете віру і сподівання, рятуєте незліченну кількість життів, покращуєте і відновлюєте здоров'я мешканців краю й самовіддано служите людям".

З професійним святом присутніх в залі вітали також міський голова Ігор Слюзар, голова районної ради Богдан Болюк, головний лікар центральної районної лікарні Ірина Садов'к, голова районної організації Партії регіонів Іван Іванюк.

Настала урочиста мить нагородження і на сцену запросили тих, хто заслуговує найвищої похвали і подяки. Приємно відмітити, що з нагоди професійного свята – Дня медичного працівника, під гучні оплески медикам вручено грамоти голови Верховної Ради України, Міністерства охорони здоров'я України, Івано-Франківської обласної державної адміністрації, головного управління охорони здоров'я, районної державної адміністрації та районної ради, голови обкому профспілки медичних працівників, головного лікаря Коломийської центральної районної лікарні та ради голів профспілкових комітетів, голови обласної організації Партії регіонів, Народного депутата України від Партії регіонів Василя Чуднова.

Після урочистої частини відбувся святковий концерт. Аматори дарували медичним працівникам гуцульські мелодії, танці й пісні. Перед медиками виступали Заслужений артист України Михайло Попелюк, Василь Бойчук з с.Турка, Романа Махлай з с. Нижній Вербіж, Леся Гоюк з с.Перерив, гуморист Лука Суслов та багато інших чудових виконавців, а завершили свято учасники Народного аматорського хореографічного колективу "Прикарпаття" БК с.Велика Кам'янка, які під щирі овації виконали "Калинову Україну".

Довідка: На Коломийщині успішно втілюється ідея медичного містечка. Сюди входять центральна районна лікарня, дитяча лікарня і недобудована поліклініка. Під час ремонту кардіологічного та терапевтичного відділень виконано робіт на 4.3 млн.грн. З районного бюджету торік на ремонт терапевтичного корпусу виділено мільйон 300 тис.грн. і вже цього річ бюджетні призначення – 620 тис.грн.

За кошти районного бюджету закуплено простирадла, ковдри, матраци, подушки на суму 115 тис.600 грн., 115 медичних ліжок на суму 206 тис.943 грн. , 123 приліжкові тумбочки на суму 100 тисяч 290 грн., 51 холодильник на суму 104 тис.960 грн. За особистого сприяння голови райдержадміністрації Михайла Негрича придбано медобладнання: кардіомонітор, відсмоктувач та електрокардіограф на загальну суму 56 тисяч грн.

Плідною для Коломийщини є реалізація українсько-швейцарської програми "Сприяння здоров'ю матері і дитини", в рамках якої є співпраця уже третій рік. 8 червня 2011 року в приміщенні обласної дитячої лікарні підписано Меморандум про співпрацю в рамках реалізації українсько-швейцарської Програми "Здоров'я матері та дитини 2011-2015 рр в Івано-Франківській області". Для пологового будинку придбано чотири кардіомонітори, дві лампи фітотерапії, апарат для моніторингу за станом дитини, перфузори, глюкометри, шведські стінки, м’ячі, підготовлено п’ять пологових залів для партнерських пологів. При жіночій консультації обладнано "кабінет-школу" відповідального батьківства", куди закуплено обладнання на 130 тис.грн. Такі школи у рамках програми цьогоріч запрацюють у Гвіздецькій, Отинійській, Печеніжинській лікарнях.

Приділяється належна увага амбулаторіям і ФАПам, тут проведено і проводяться ремонтні роботи. Так, капітально відремонтовано дах приміщення амбулаторії у Великому Ключеві на суму 175 тис.грн., зовнішніх стін ФАПу – у Закрівцях, у селі Станіславівка. Придбано медичну апарату та інструментарій для ФАПу у селі Ценява та Гвіздецької лікарні на суму 2.286.09 грн, зокрема – електрокардіограф.

Найвідрадніше те, що розконсервовано будівництво центральної районної поліклініки. Минуло понад десять років простою – і ось з Державного бюджету виділено вісім мільйонів гривень. Роботи уже розпочато, усі питання оперативно вирішуються на місцевому рівні.

Джерело: Прес-служба Коломийської РДА