друкувати


Підпільний горілчаний цех у приватній садибі на Коломийщині

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-17 03:00:37

У Коломийському районі співробітники підрозділу боротьби з економічною злочинністю затримали 57-річного чоловіка, який реалізовував алкогольні напої. Встановлено місце виготовлення контрафактної продукції.

У приватній садибі мешканця сусіднього Косівського району міліціонери виявили своєрідний домашній цех з виробництва горілки з етикетками відомої на Прикарпатті торгової марки. З підпільної винокурні вилучили 374 пляшки, заповнені прозорою рідиною і з наклеєними марками акцизного збору, а також пристрій для закорковування скляних пляшок, більше сотні корків, понад 400 марок акцизного збору з ознаками підробки, а також 80 літрів рідини з різким запахом спирту.

Стосовно 53-річного господаря міні-цеху порушили кримінальну справу за незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху і незаконне виготовлення чи підроблення марок акцизного збору.

За висновками судово-медичної токсикологічної експертизи, ця «горілка» має сторонні домішки, у ній перевищена допустима концентрація альдегідів та об’ємної частки метилового спирту. При вживанні цих напоїв, вважають фахівці, виникає загроза для здоров’я людини, а у разі гострої інтоксикації і небезпека для життя. Тож підозрюваний притягується до кримінальної відповідальності за ознаками скоєння злочину, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років.

Джерело: Івано-Франківська ОДТРК