друкувати


Прикарпатські борці перемагають на міжнародному турнірі в Одесі

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-16 04:15:10

Днями в Одесі відбувся престижний міжнародний турнір з вільної боротьби «Чорне море». У зв’язку з тим, що вже у вересні в Стамбулі відбудеться чемпіонат світу, лідери української боротьби використали ці змагання як етап підготовки до світового борцівського форуму.

Прикарпатські спортсмени вибороли на представницькому турнірі чотири медалі.

Бронзову нагороду у вазі до 55 кг виборов прикарпатець Любомир Литвинчук. На шляху до нагороди він переміг Артема Комарова з Харкова, кривдника свого брата Олега — Вадима Будяну з Молдови, але у півфіналі поступився Сергію Ратушному з Києва.

Природно, що у зв’язку з участю багаторазового чемпіона Європи, другого призера Олімпіади Василя Федоришина найбільшу увагу викликала категорія до 60 кг. Василь давно не виступав на домашніх змаганнях і приїхав на «Чорне море» для того, що б в черговий раз довести своє лідерство. Пройшовши українця Станіслава Ревуцького, азербайджанської та молдавського борців, не віддавши їм жодного балу Василь зустрів гідного суперника у фіналі — Євгена Хавелова, чемпіона Кубка світу з вільної боротьби, призера чемпіонату Європи з вільної боротьби, чемпіона України з вільної боротьби і бойового самбо, чемпіона світу з бойового самбо. У напруженій сутичці перемога дісталася таки прикарпатському борцю.

Напруженою була боротьба в олімпійській жіночій вазі до 63 кг, де виступає прикарпатська борчиня Мар’яна Квятковська. У першій зустрічі Мар’яна пройшла чемпіонку Європи Юлію Остапчук, але до фіналу добратися, на жаль, не вдалося. У вирішальній сутичці цієї категорії зійшлися дві «новоприбулі» борчині — Аліна Махиня, віце-чемпіонка Європи, яка перейшла з вищої категорії до 67 кг, і Ганна Василенко, яка навпаки ще в квітні на Чемпіонаті Європи завоювала бронзу у вазі до 59 кг. Перемогла Махиня. Щодо Квятковської, то вона задовільнилася бронзовою нагородою.

Ще одну бронзу нашій області у вазі до 48 кг принесла Наталія Пульковська з Коломийського району. У сутичці за вихід до півфіналу вона поступилася чемпіонці цієї ваги Людмилі Балушці.

Як повідомляє прес-служба Асоціації спортивної боротьби України, в цьому році на змагання приїхали спортсмени з Молдови, Азербайджану, Білорусії, Грузії, Румунії, сильна команда, у складі чотирьох осіб приїхала з Угорщини, а в складі російської команди зібралися представники Осетії та Дагестану.

Джерело: sport.if.ua