друкувати


Михайло Вишиванюк у Сербії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-15 05:15:52

До 16 червня голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк перебуватиме у відрядженні в Республіці Сербія, містах Нові сад, Бачка-Паланка, Чуруг.

У програмі його закордонного відрядження до Сербії - проведення переговорів з президентом компанії «TARKETT Cхідна Європа» Драганом Жарковічем, зустрічі з керівництвом Автономного краю Воєводина, що є найбільш розвиненим сільськогосподарським регіоном Сербії, обговорення можливості започаткування міжрегіонального співробітництва.

Зокрема, щодо майбутніх інвестицій компанії «TARKETT Cхідна Європа» у виробництво ламелі в м.Калуші, на підприємстві «Вінісін».

Довідково: Спільне українсько-німецьке підприємство «Вінісін» (м.Калуш) - найбільше виробництво лінолеуму в Україні. Ламель - це пиломатеріали обрізні товщиною від 2,5 мм. до 10,0 мм. різних порід. Доцільність виготовлення ламелі полягає в тому, що з кожним роком в Україні, як і в цілому світі, значно зменшуються запаси цінних твердолистяних порід деревини. Технологія виготовлення лампаркету дає можливість використовувати цінні породи деревини тільки на верхній шар, а на нижні шари використовуються низькосортні сорти деревини. В процесі виробництва використовується сировина, що росте в екологічно чистих регіонах України.

Територія Сербії поділена на 29 округів і територію м. Белграда. На території автономного краю Воєводина - 7 округів. Воєводина - другий автономний край в Сербії, в якому компактно проживають національні меншини: угорці, словаки, румуни, цигани, хорвати, македонці, словенці, мусульмани, болгари, русини, турки та українці. Відповідно до перепису населення 2002 року, майже 16 тисяч сербських громадян визнають себе русинами та майже 5 тисяч – українцями. Незначна кількість українців та русинів мешкає у столиці країни Белграді.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА