друкувати


Святкова академія, присвячена 120-річчю від дня народження Є.Коновальця

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-15 03:10:10

"14 червня – особлива дата в календарі національної пам’яті. Саме в цей день 1891 року у селі Зашкові, що на Львівщині, народився Євген Коновалець – один із провідних діячів українського націоналістичного руху. Саме з цією яскравою, сильною і харизматичною особистістю пов’язано становлення та остаточне організаційне оформлення українського націоналістичного руху. Вплив Коновальця на історію української національно-визвольної боротьби важко переоцінити. Щоб зрозуміти масштаб діяльності Провідника, варто зупинитися на базових віхах його життєвого шляху", - саме такими словами розпочав свій виступ у Народному Домі Почесний громадянин міста Коломиї, радник міського голови отець Зіновій Карась, один з активних організаторів проведення цих урочистостей.

Із короткою співдоповіддю перед присутніми виступила депутат міської ради Лідія Ріпецька, яка охарактеризувала основні напрями політичної діяльності полковника Євгена Коновальця.

На урочистостях виступив голова Івано-Франківської обласної організації Конгресу Українських Націоналістів Б.Борович. Він вручив групі активістів проводу Конгресу Українських Націоналістів пам'ятні ювілейні медалі із зображенням Євгена Коновальця.

У концертній програмі взяли участь і прекрасно виступили знані на Коломийщині хор Коломийської станиці Братства ОУН-УПА Карпатського краю та аматори художньої самодіяльності з міста та району.

На урочистостях був присутній заступник міського голови Граділь І.І.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради