друкувати


На Прикарпатті пройдуть змагання юних рятувальників

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-15 03:15:59

В період з 21 по 23 червня 2011 року славне своїми культурними та спортивними традиціями Прикарпаття стане місцем проведення справжнього свята безпеки – обласного етапу Всеукраїнського збору-змагання  юних рятувальників "Школа безпеки" і обласного етапу Всеукраїнського фестивалю Дружин юних рятувальників-пожежних.

У заході братимуть участь понад півтори сотні юнаків та дівчат віком від 14 до 17 років з усіх куточків Івано-Франківщини, а також юні рятувальники з Республіки Румунія. Урочисте відкриття свята та окремі види змагань відбудуться 21-го червня о 10.00 год.  в місті Івано-Франківську на базі спортивного комплексу Управління МНС в області імені Героїв-пожежних, а таборове містечко та змагання юних рятувальників в умовах природнього середовища пройдуть на Яремчанщині.

Програмою заходу передбачено проведення змагань, під час яких відпрацьовуватимуться вправи з психологічної та медичної підготовки, проведення пошуково-рятувальних робіт, подолання природних перешкод, рятувальні роботи в зоні техногенної аварії, рятувальні роботи на воді, тематичні конкурси. Вони покликані виявити та продемонструвати різнобічні таланти юних учасників змагань, а умови, подекуди наближені до екстремальних, сприяють вихованню у дітей сили духу, почуття відповідальності за товаришів, відчуття єдиної команди та навчанню правил поведінки під час надзвичайних ситуацій.

Окрім захопливих та азартних поєдинків у боротьбі за звання кращого на дітей очікує цікава культурна програма: вони почують естрадні композиції у виконанні естрадних співаків – своїх ровесників, розважатимуться на дискотеці, відвідають мальовничі місця Яремчанщини.

Команди-переможниці обласних етапів збору-змагання "Школа безпеки" та Дружин юних рятувальників-пожежних захищатимуть честь Прикарпаття на всеукраїнському рівні.

Запрошуємо мешканців області та гостей нашого краю побувати на прекрасному спортивному святі.

Джерело: Центр пропаганди УМНС в Івано-Франківській області