друкувати


Юрія Іллєнка увіковічнять у назві вулиці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-10 12:00:34

Івано-Франківська міська організація ВО «Свобода» запропонувала перейменувати вулицю Відкриту в обласному центрі на вулицю Юрія Іллєнка.

Відповідну пропозицію озвучив під час вчорашнього засідання Івано-Франківського міськвиконкому секретар міської ради «свободівець» Руслан Марцінків.

«Юрій Герасимович дуже любив Івано-Франківщину. – зазначив він у своєму виступі, - Він був оператором при зйомках фільму «Тіні забутих предків», а тому дружина просила, щоб саме в Івано-Франківську з’явилася вулиця, названа на його честь».

Зі слів чиновника, перейменування вулиці саме зараз було б дуже доречним, оскільки 15 червня виповнюється рік з дня смерті режисера. Символічним також є вибір вулиці для перейменування. Адже вулиця Відкрита розташована поблизу кінотеатру «Космос» обласного центру.

Як стверджує пан Марцінків, попередньо пропозицію ІФМО ВО «Свобода» було опрацьовано на профільній комісії, яка ухвалила рішення рекомендувати дане питання до розгляду на засіданні виконавчого комітету та на найближчому пленарному засіданні сесії міської ради. В свою чергу члени виконкому вирішили підтримати ідею «свободівців», тож тепер слово за депутатами.

Автор: Сергій БІЛИЙ