друкувати


Найактивніші громади отримали фінансову підтримку з обласного бюджету

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-09 04:00:43

Найактивніші громади отримали фінансову підтримку з обласного бюджету. Напередодні керіники обласної ради вручили дипломи фіналістам конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Переможцями стало 44 сільські, селищні та міські ради з усіх районів Івано-Франківської області. На реалізацію кожного проекту обласна рада виділяє 50 тисяч гривень. Однак головне в конкурсі, кажуть його ініціатори — не гроші, а єдність громади.

До речі кошти, виділені на конкурс, а це мільйон гривень, були розраховані на фінансування лише 20-ти проектів. Тому в обласній раді, зважаючи на високу активність громад, за підсумками перегляду бюджету фонд проекту збільшать вдвічі. Адже прикарпатці хочуть вирішити не лише проблеми вуличного освітлення, ремонту комунальних об’єктів, але й мають плани побудови нових музеїв і реконструкцій вулиць.

Загалом свої пропозиції на участь у конкурсі подали представники ста тридцяти громад. Вони отримають змогу виграти кошти з обласного бюджету і наступного року.

Джерело: Радіо «Західний полюс»