друкувати


Операція «Берег» триває практично упродовж всього літа

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-08 11:00:53

З настанням теплої пори працівники міліції традиційно вживають посилених заходів з охорони правопорядку у місцях масового відпочинку громадян. У даному разі йдеться про зони відпочинку поблизу річок, ставків, територій туристичних баз і профілакторіїв.

Оперативно-профілактична операція під умовною назвою «Берег» триває практично упродовж всього літа. Саме в цей час міліція збільшує кількість патрульних нарядів з охорони правопорядку, наближених до місць відпочинку людей. До прикладу, протягом останньої декади травня силами додаткових нарядів міліції, які забезпечували правопорядок поблизу місць масового відпочинку громадян, розкрито 31 злочин, в тому числі 5 фактів пограбувань, 7 – кримінальних хуліганств, а в більшості випадків – крадіжок особистого майна громадян. За цей же період виявлено та задокументовано 967 адміністративних правопорушень.

Утім, головне завдання нарядів міліції, які несуть службу в зонах масового відпочинку громадян, – профілактувати злочини і правопорушення. Іншими словами, заходи міліції покликані підвищити захищеність людей від правопорушників чи осіб, які виношують злочинні наміри. По-друге, сили правопорядку мають можливість оперативно реагувати на повідомлення про злочини чи пригоди. Практика засвідчує, що нерідко таким чином вдається уберегти життя людей від нещасних випадків, пов’язаних з купанням у глибоководних місцях річок та водойм.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області