друкувати


Стареньким людям допомагають вирішити земельні питання

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-06-08 09:00:36

Володіння земельною ділянкою чи нерухомістю для літніх людей нерідко пов’язане з цілим спектром проблем. Кому передати права на власність, як оформити спадщину, зрештою, що потрібно знати, щоб не стати жертвою махінацій із нерухомістю? Для вирішення цих питань потрібна фахова консультація юриста, яка, не всім по кишені.

З цією метою у БФ «Карітас Івано-Франківськ» для 24 учасників клубу людей похилого віку «Надвечір» організували зустріч з начальником відділу правової роботи, реєстрації нормативних правових актів та легалізації об’єднань громадян Галиною Печіль.

 Головною темою зустрічі стало питання інвентаризації земельних ділянок, зокрема припинення прав на володіння земельною ділянкою. Оскільки усі члени клубу людей похилого віку «Надвечір» мають присадибні ділянки та нерухомість питання спадщини і передачі прав на володіння землею для них є дуже актуальним. Під час зустрічі Галина Печіль ознайомила усіх присутніх із положеннями «Земельного Кодексу» стосовно інвентаризації земельних ділянок та роз’яснювала юридичний аспект у кожній конкретній ситуації, відповідаючи на запитання.

Зокрема, літніх людей цікавило, що відбувається з ділянкою після смерті власника, якщо у нього немає спадкоємців, як оформляти спадщину, чи будуть застосовуватись штрафні санкції відносно нецільового використання приватизованих ділянок тощо. Зустріч із юристом допоможе учасникам клубу «Надвечір» вирішити свої родинні проблеми стосовно передачі прав на володіння земельними ділянками.