друкувати


Прикарпатські фанати олімпіади їдуть до «Артеку»

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-27 08:11:10

Міжнародний оздоровчий центр «Артек» на один місяць перетвориться із столиці дитячого відпочинку на столицю українського дитячого спорту. Бо ж саме там з 1 по 7 червня цього року відбуватиметься ІV етап Всеукраїнських змагань фанатів олімпіади «Олімпійське лелеченя».

«Проект такого плану, - розповідає Коломия ВЕБ Порталу голова Івано-Франківського обласного відділення Національного олімпійського комітету Мирослав Карабін, - вперше проводяться в Україні. До участі в ньому залучаються команди, складені з учнів 5-6-тих класів у кількості 12 осіб, з них 6 дівчат та 6 хлопчиків. Специфіка проекту полягає в тому, що ми залучаємо дітей, які не є вихованцями спеціалізованих спортивних шкіл, а звичайних учнів загальноосвітніх навчальних закладів».

Метою таких змагань, зі слів пана Карабіна, є пропаганда здорового способу життя, поширення ідей олімпізму, розвиток олімпійського руху в Україні шляхом залучення якомога більшої кількості дітей та юнацтва до занять спортом, організація змістовного дозвілля.

Цьогоріч Прикарпаття на всеукраїнських змаганнях представлятиме команда Івано-Франківської ЗОШ №25, яка виборола це право у відбіркових турнірах. І хоча цьогорічний відбір виявився, за словами головного олімпійця області, досить обмеженим в часі, що не дало можливості залучити до участі в ньому усі райони та міста області, вже з наступного навчального року цей недолік буде виправлено і змагання, як і передбачено первинним задумом проводитимуться в 4 етапи, які включатимуть загальношкільний, районний, обласний та всеукраїнський рівні.

Наразі ж команда, яка почувається сильною в усіх видах спорту, хоча найбільше їм до вподоби баскетбол, сподівається на призові місця в «Артеку» та очікує на гарний плідний відпочинок.

Автор: Сергій БІЛИЙ