друкувати


Пластуни Прикарпаття відкрили табірний сезон

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-23 01:00:41

Сезон пластових мандрівок та таборувань, що триватиме впродовж літа, прикарпатські пластуни розпочали із щорічної акції «Свято весни». Традиційно вона проходить поблизу села Грабівка Калуського району у легендарному Чорному лісі, де у роки війни і після неї діяли партизанські загони.

Цей захід приурочений до дня Святого Юрія-Змієборця, який є покровителем скаутів всього світу. Мета акції — популяризація серед дітей і молоді здорового способу життя та спорту.

Учасниками акції стали понад 200 дітей з різних міст та сіл Івано-Франківської області. Протягом таборування пластуни змагались між собою як і у спортивних, інтелектуальних, мистецьких напрямках, так і у навичках готувати їжу в польових умовах та давати собі раду в природі.

Тема «Свята весни» цього року - «Запали вогні своєї вулиці». Тому кожна команда пластунів, яка брала участь в заході, облаштувала свій табір як окрему вулицю, а всі разом вони сформували велике місто. Кожен вечір на «Святі весни» завершувався великою святковою ватрою.

Як зазначила організатор акції Христина Іванаускайте, «Свято Весни» для пластунів має особливе значення, адже це перше таборування у році. Традиційно на ньому пластуни перевіряли свою практичну та теоретичну підготовку до літніх таборів.