друкувати


У несвоєчасному розслідуванні крадіжок люків винні… майстри комунальних підприємств

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-20 10:00:23

5 повідомлень про крадіжки комунального майна громади обласного центру Прикарпаття надійшло на минулому тижні в Івано-Франківський міський відділ УМВС. Про це повідомив заступник начальника відділу Андрій Прусак.

З його слів, в двох випадках крадіжки вдалося розкрити із встановленням осіб. Крім того, правоохоронцями було задокументовано один факт незаконного прийому металобрухту. В той же час, як стверджує правоохоронець, робота з виявлення, попередження, припинення і розслідування фактів крадіжок комунального майна наштовхуються на низку перешкод, в тому числі пов’язаних з небажанням працівників самих комунальних служб сприяти її результативності.

«У нас тут була профільна нарада, - розповідає пан Прусак, - Я говорив: тільки-но майстер чи хто інший виявив крадіжку, одразу дзвоніть за номером 102. На ділі ж виходить, що матеріали збирають на кінець тижня і тільки тоді передають нам. В результаті маємо лише купу довідок».

Зі слів заступника начальника міської міліції для розслідування таких крадіжок дуже важливим є своєчасний виїзд оперативно-слідчої групи на місце злочину. Насправді ж виходить, що коли така група з кількаденним запізненням виїжджає на місце, вона часто знаходить там наявний люк чи дощоприймальну решітку і при цьому не знає: чи цей люк було встановлено комунальниками взамін викраденого, а чи подія злочину попросту не мала місця взагалі.

Підтримуючи А.Прусака, на необхідності оперативного і своєчасного інформування органів внутрішніх справ про всі факти крадіжок комунального майна комунальникам наголосив і мер обласного центру Віктор Анушкевичус.

Автор: Сергій БІЛИЙ