друкувати


В рамках проекту «Домашня опіка» пройшов черговий семінар

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-19 02:00:03

Інформаційно-консультаційний центр, який діє при «Домашній опіці», покликаний популяризувати домашню опіку у суспільстві та створити тривалі осередки підтримки для доглядальників. Ця мета реалізовується за рахунок проведення тематичних семінарів.

«Догляд за пацієнтами зі шлунково-кишковими хворобами» - тема останнього заняття, що пройшло в приміщенні «Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії». Провела його Оксана Мокрій, лікар-гастроентеролог Коломийської центральної районної лікарні. На семінар прийшли як медсестри, соціальні працівники, так і родичі та близькі хворих людей.

Лікар розповіла про принципи правильного харчування та запобігання шлунково-кишковим захворюванням та про сучасні методи їх лікування. Переважну частину семінару Оксана Мокрій присвятила саме розповіді про правильний догляд за людьми, які хворіють на шлунково-кишкові захворювання. Після годинної лекції всі охочі консультувалися з лікарем з конкретних питань та проблем, з якими зіткнулися на практиці.

Куратор проекту «Домашня опіка» Роман Рєзнік роздав всім присутнім пам’ятки та буклети на теми: «Як почуватися зручно в ліжку для догляду», «Цукровий діабет», «Спостереження за хворим» та «Взаємовідносини при домашньому догляді». Він запросив всіх на наступні семінари, які відбуватимуться щотижня в п’ятницю.

Джерело: Прес-служба БФ «Карітас Коломийсько-Чернівецької єпархії»