друкувати


Депутати з Рівного відвідали Івано-Франківські лікарні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-19 10:00:34

13 травня Івано-Франківськ відвідала делегація депутатів Рівненської міської ради. За словами секретаря Івано-Франківської міськради Руслана Марцінківа, така зустріч була проведена для того, щоб налагодити співпрацю між депутатським корпусом Івано-Франківська і Рівного. Ці міста обласного підпорядкування, приблизно однакові за кількістю населення та з приблизно однаковим бюджетом.

Гості відвідали Центральну міську клінічну лікарню Івано-Франківська, зокрема Центр нефрології і діалізу та реанімаційне відділення. На зустрічі з медиками обласного центру йшла мова про кардіохірургію та ендоваскулярну кардіологію, адже саме в Рівному протягом 5 років спеціалісти працюють над проблемами цієї галузі медицини.

Натомість гості були приємно вражені тим, що в Івано-Франківську центральним органом охорони здоров’я є саме Центральна міська клінічна лікарня, а головний лікар Івано-Франківська є водночас і начальником охорони здоров’я міста. За словами депутатів, така форма управління значною мірою економить бюджетні кошти. Крім того, гості зауважили, як активно міська лікарня працює над залученням коштів в першу чергу для закупівлі сучасного обладнання і для надання якнайкращих послуг для населення.

Крім того, на зустрічі обговорювали різноманітні питання, недоліки та недопрацювання в системі управління і фінансування медичної сфери. Не секрет, що надходження з державного бюджету недостатнє для потреб сучасної медицини, адже, як в Івано-Франківську, так і в Рівному потребу у фінансах забезпечують лише на 72-74%.

Представники депутатського корпусу і лікарі домовилися про активну співпрацю між двома такими схожими містами, адже роботу івано-франківських медиків депутати Рівного визнали передовим досвідом, вартим наслідування.