друкувати


21 травня в Києві відбудеться Міжнародний турнір 8-th Kyiv Open CUP з карате-до, версія WKF

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-18 03:59:08

Карате в Україні стає все більш популярним, а Міжнародний турнір 8-th Kyiv Open CUP збирає все більше і більше спортсменів з різних країн. У цьому році в змаганнях візьмуть участь понад 500 спортсменів з 40 клубів. Крім учасників з України, Білорусії, Росії та Азербайджану чемпіонат відвідають ще й каратисти з Франції, Данії Польщі та Індонезії, серед яких будуть призери Чемпіонатів Європи та Світу.

Організатор турніру 8-th Kyiv Open CUP - Українська Федерація Карате (президент Сергій Левчук). Суддівську колегію цього року складуть 50 суддів з України та зарубіжжя, її очолить суддя міжнародної категорії WKF Соколов М.Ю.

Змагання будуть проходити одночасно на 6-ти татамі. Всього за один турнірний день зможуть відбутися командні виступи куміте, а також індивідуальні ката і куміте у різних вікових категоріях: від 8 років і старше 18 років, серед юнаків та дівчат.

Переможців у старших вікових категоріях чекають грошові призи. Загальний призовий фонд турніру складає 25 000 грн. У церемонії нагородження спортсменів візьмуть участь Віце-президент Спортивного Комітету України Олександр Мандрик, начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Володимир Філіппов та Голова комітету фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України В'ячеслав Гамов.

Міжнародний турнір 8-th Kyiv Open CUP буде проходити в Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» 21 травня 2011 року (субота) за адресою: м.Київ, вул.Польова, 38.

Початок змагань о 9-00.

О 15:00 на центральному майданчику пройдуть фінальні бої старших категорій.

О 16:00 - церемонія нагородження переможців турніру.

Відео з попередніх чемпіонатів Kyiv Open можна подивитися тут: www.karate-do.com.ua

ДОВІДКОВА ІНФОРМАЦІЯ:

Міжнародний турнір Kyiv Open CUP (www.karate-do.com.ua): Основна мета, за якою Клубом «Сьогун» був заснований Міжнародний турнір з карате Kyiv Open CUP, - надати українським каратистам з усіх напрямів і всіх федерацій можливість битися на єдиному турнірі зі спортсменами з інших країн світу.

Перший турнір Kyiv Open CUP відбувся у 2003 році, і участь у ньому взяло 170 спортсменів з 5 регіонів України. Другий Кубок став вже міжнародним, надавши можливість українським спортсменам змагатися з каратистам Азербайджану. На третьому турнірі Kyiv Open CUP у 2005 році змагалися вже 239 учасників з 16 клубів України, а четвертий Kyiv Open CUP прийняв до участі 477 спортсменів з 27 команд України, Росії, Білорусії та Узбекистану. У 2007 році відбувся 5-th Kyiv Open CUP, в якому змагалися 480 спортсменів з 41 команди України, Росії, Білорусії, Грузії. На сьогоднішній день Kyiv Open CUP - один з найпрестижніших міжнародних турнірів з карате, який проходить на території Україні.

Всеукраїнська громадська організація «Українська федерація карате»

Всеукраїнська громадська організація «Українська федерація карате» (ВГО «УКФ») зареєстрована наказом Міністерства юстиції України № 2002 / 5 від 30.10.2009р, свідоцтво про реєстрацію № 3218.

Основною метою ВГО «УФК» є розвиток і популяризація карате-до WKF в Україні на високому, професійному рівні. Головним структурним підрозділом ВГО «УФК» є місцеві підрозділи, які об'єднують членів організації за територіальним принципом. На сьогоднішній день до ВГО УФК входить 20 обласних підрозділів, більше 50-ти клубів і понад 2000 членів.

До складу ВГО УФК входять більшість провідних клубів України, які розвивають карате-до WKF, 70% провідного тренерського складу і 80% висококваліфікованих спортсменів України. Керівними органами ВГО «УФК» є Президія, який очолюється президентом, ревізійна комісія, і, постійно діючі, комітети, сформовані відповідно до Статуту WKF. Президент ВГО УФК - Сергій Левчук.

На сьогоднішній день ВГО «УФК» провела три великих міжнародних турніру (понад 500 учасників, 5-8 країн учасниць. Інформація на www.karate-do.com.ua), міжнародний тренерський семінар, організувала виїзд та участь спортсменів у 8-ми великих міжнародних змаганнях Італії, Австрії, Франції, Словаччини, Угорщини, Чехії та ін.

Проводиться активна робота по підвищенню теоретичного і практичного рівня спортсменів, тренерів і суддів. Налагоджено тісну співпрацю зі спеціалізацією карате-до WKF Львівського державного університету фізичної культури. ВГО «УФК» активно працює над отриманням статусу «національної», налагоджує активну співпрацю з профільним міністерством, органами місцевого самоврядування та спортивними організаціями.

* Карате в Україні і в світі:
У світі карате визнано всіма міжнародними спортивними організаціями (Міжнародним олімпійським комітетом, Міжнародною асоціацією світових ігор, Генеральної асоціацією міжнародних спортивних федерацій) як єдиний вид спорту, без поділу на стилі та версії.

Організацією, розвиваючої карате, обрано Всесвітню федерацію карате (WKF), що об'єднує 173 країни світу.

На асамблеї Міжнародного олімпійського комітету (IOC) у 2005 р. в Сінгапурі карате було обрано одним з двох видів спорту, які претендують на включення в Олімпійську хартію.

На європейських і світових чемпіонатах за версією WKF Україна успішно представляють спортсмени Української Федерації Карате.

За додатковою інформацією звертайтеся:
Коробовцева Катерина
(044) 227-26-83, 227-26-84
korobovtseva@ecomm.com.ua