друкувати


Дерев'яну церкву у гуцульському стилі збудують у м.Фатімі (Португалія)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-18 03:15:22

Дерев'яну церкву у гуцульському стилі збудують у м.Фатімі (Португалія) з благословення Владик УГКЦ Володимира Війтишина і Миколи Сімкайла. Про це 17 травня повідомив голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк після повернення із цієї країни делегації Івано-Франківщини, яку він очолював.

Зателефонувавши Владикам Володимиру Війтишину і Миколі Сімкайлу, Михайло Вишиванюк поінформував їх про ідею о. Іоана з Фатіми (в миру Дмитра, уродженця нашого краю) «спорудити у всесвітньовідомому центрі паломництва невеличку українську греко-католицьку церкву».

За словами голови ОДА, український храм у Фатімі збудують за кошти меценатів з Івано-Франківщини, в тому числі депутатів обласної ради, які, як зазначив Михайло Вишиванюк, «не зможуть відмовитися від благородної християнської справи».

Довідково: Фатіма — містечко в Португалії з населенням понад 10 тисяч мешканців за 150 км від Лісабону, всесвітньо відомий центр паломництва, найбільший після Ватикану релігійний центр. Португалія розташована на крайньому південному заході Європи, в західній частині Піренейського півострова, а також на островах Азорських і Мадейра в Атлантичному океані.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА