друкувати


Експерти з Польщі та України дискутуватимуть про творення культурної політики

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-17 09:00:11

26 травня, четвер, о 13 год. у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Акад. Богомольця, 6, м.Львів) у рамках проекту «ДНК МІСТА» відбудеться дискусія українських та польських експертів про участь громадян у творенні культурної політики міста.

Тема дискусії: «Обличчя сучасного Львова: між культурою для хатнього вжитку та експортним варіантом. Механізми і способи функціонування культурного простору сучасного Львова».

Експерти: Войцех Пшебильські – Головний редактор інтелектуального часопису «Res Publica Nowa», ініціатор програми «ДНК міста», Рафал Козинські – Президент польсько-українського фонду «Trans Kultura», Тимофій Хом’як – директор МА «Арт-Вертеп», Галина Крук – письменник, перекладач, літературознавець.

Учасники дискусії: Маркіян Іващишин – засновник і директор МО "Дзиґа", Олександра Коваль – президент ГО "Форум видавців" у Львові, Уляна Гнідець – президент Центру дослідження літератури для дітей і юнацтва, Магдиш Ірина – член правління ЛМГО «Мистецька Рада Діалог», Богдан Шумилович – Центр міської історії Центрально-Східної Європи, Юрко Кучерявий – координатор літературних проектів МО "Дзиґа".

Проект «ДНК міста» - цикл дискусій, метою яких є створення умов для максимально активної участі жителів у розбудові культурної політики свого міста та прийняття політичних рішень, використовуючи інноваційні методи залучення громадян.
До участі в дискусіях залучені видатні особистості, експерти з питань налагодження співпраці між урядовими та неурядовими організаціями, що працюють у сфері культури і мають вплив на функціонування держави та створення образу Польщі у світі.

Задачею проекту «ДНК Міста» є вирішення двох основних проблем, присутніх в багатьох містах Польщі та України. Перша з них стосується низького рівня участі громадян. Друга проблема обумовлена тим, що діяльність культурної політики влади не бере до уваги реальні потреби людей, що цікавляться культурою.

Проект здійснюють Мистецька аґенція «Арт-Вертеп» та Квартальник «ResPublika Nowa» за підтримки Польського Інституту у Києві.

Прес-реліз