друкувати


ХХ Всеукраїнський відкритий конкурс читців імені Т.Шевченка

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-05-04 04:00:04

У м. Києві завершився ХХ Всеукраїнський відкритий конкурс читців імені Т.Шевченка. Організаторами конкурсу є Міністерство культури України, Український центр культурних досліджень та Київський міжнародний університет. Захід проводився у приміщенні Всеукраїнського інституту телебачення, кіно й театру Київського міжнародного університету.

Читці з усіх областей України та ще й гості з-за кордону (Туреччини, Туркменістану, Азербайджану, Кореї, Молдови, Перу, Китаю та Грузії) зібралися в м. Києві для участі у ХХ Всеукраїнському конкурсі читців імені Т.Шевченка. Загалом їх було більше 200 осіб.

Представляти Івано-Франківську область на Всеукраїнському конкурсі читців імені Т.Шевченка випала честь переможцям обласного огляду – конкурсу читців творів Кобзаря, яким був організований раніше управлінням культури облдержадміністрації та навчально-методичним центром культури і туризму Прикарпаття.

Серйозним та професійним було журі Всеукраїнського конкурсу за участю Народних та Заслужених артистів України, Заслужених діячів мистецтв України, кандидатів та докторів філологічних наук. Очолювала журі ХХ Всеукраїнського конкурсу Народна артистка України, актриса Національного академічного театру ім. Івана Франка, президент Міжнародної ліги «Матері і сестри молоді України», член Національної спілки театральних діячів України – Галина Яблонська. Тяжкими та напруженими були три конкурсні дні для всіх його учасників.

За рішенням журі, Ірина Радиш (с. Рожнів Косівського району) є Дипломантом ІІ ступеня в номінації «Виконавці – діти та дитячі колективи», а Іванна Свирид (м. Калуш) та Мар’яна Атаманчук (с. Угорники Івано-Франківської міської ради) – Дипломанти ІІІ ступеня в номінації «Виконавці – аматори та аматорські колективи».

Автор: А.Чемеринський
Джерело: Управління культури Івано-Франківської ОДА