друкувати


Бережіть ліси від пожеж!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-30 09:00:46

У зв’язку з настанням пожежонебезпечного періоду в лісах, та напередодні Травневих свят Івано-Франківське обласне управління лісового і мисливського господарства нагадує про обмеження щодо відвідування громадянами лісів та попереджає про можливість притягнення до адміністративної і кримінальної відповідальності осіб, які не будуть додержуватися правил пожежної поведінки в лісових масивах країни.

Така категорична позиція викликана невтішною статистикою щодо кількості лісових пожеж, які сталися в Україні з початку цього року. Мова йде про 370 випадків загорань в лісах, підпорядкованих Держлісагентству та 124 випадки в лісах інших відомств.

Наразі, в Україні створено спеціальні оперативні штаби, до яких увійшли представники Державного агентства лісових ресурсів України, Міністерства внутрішніх справ та Міністерства надзвичайних ситуацій, під їх керівництвом здійснюватиметься цілодобовий посилений контроль за дотриманням правил пожежної безпеки в лісових масивах, лісопосадках, місцях залягання торфу.

Тільки особисте бережне ставлення до лісу та власна відповідальна поведінка кожного окремого громадянина стануть оберегом безмежного зеленого багатства України.

Джерело: Прес-служба ІФОУЛМГ