друкувати


Зустріч з керівниками підприємств Коломийщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-29 09:00:11

Питання мінімізації податкових зобов’язань платниками податків знаходиться на постійному контролі Коломийської ОДПІ. На зустріч, яка проходила за участі представників органів влади, прокуратури і ради підприємців запросили керівників підприємств торгівлі, торгівельно-посередницької діяльності, будівельної та деревообробної галузей, транспортної, харчової промисловості та готельно-ресторанного бізнесу.

На початку зустрічі начальник Коломийської ОДПІ Світлана Лубоцька зазначила, що розвиток регіону залежить від рівня залучення коштів Державного бюджету через різного роду дотації, інвестиційні програми, субвенції, розмір яких в свою чергу прямо пропорційний сумі податків, сукупно сплачених підприємствами всіх галузей даного регіону, тому для забезпечення нормального функціонування місцевої інфраструктури необхідне якісне наповнення як бюджету міста та району так і державного бюджету.

На сьогодні оцінка роботи підприємств податковою службою здійснюється за основним критерієм - податковою віддачею по податку на прибуток. За результатами 2010 року середня податкова віддача з податку на прибуток по підприємствах Коломийщини становить 1,23 відс. Аналіз податкової звітності показав, що є ряд суб‘єктів господарювання, які працюють нижче своїх можливостей, з низькою податковою віддачею. Кількість підприємств, у яких податкова віддача менше 1 відс., становить 97. Поряд з підприємствами, які сплатою податків роблять значний внесок у наповнення бюджетів, працюють підприємства, які мають податкове навантаження 0-0,1 відс. і не сплачують податки.

Тому основним напрямком роботи у 2011 році є упередження та руйнування схем мінімізації податкових зобов’язань, залучення платників податків до повної сплати належних платежів. Щоб повністю зруйнувати схеми мінімізації податківцям доводиться систематично і з максимальним ефектом здійснювати контрольно - перевірочні заходи. За результатами перевірок таких підприємств в 2010 році додатково залучено понад 400 тис. грн податкових платежів, з них 200 тис. грн податку на прибуток.

Підсумком зустрічі стало визначення шляхів збільшення надходжень, виявлення факторів, які негативно впливають на рівень податкової віддачі для мінімізації їх впливу на нарахування та сплату платежів до бюджету.

Вчасно та у повному обсязі сплачуючи податки, підприємства роблять внесок у розвиток країни, дбають про тих, хто потребує допомоги, забезпечуючи коштами різноманітні державні соціальні програми.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ