друкувати


У Коломиї відбулось чергове засідання виконкому

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-28 04:15:09

27 квітня у залі засідань міської ради відбулось чергове засідання виконкому. На порядок денний виносились такі основні питання:

- Про виконання міського бюджету за І квартал 2011 року (доповідала начальник фінансового управління міської ради Бакай Г.Д.);

- Про забезпечення в місті організованого відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2011 року (доповідав начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради Колесник В.Л.);

- Про планову мережу закладів освіти міста на 2011-2012 навчальний рік (доповідала начальник управління освіти міської ради Грицан М.М.);

- Про підготовку міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 р.р.(начальник відділу управління комунальним майном міста М.Михалушко);

- Про виконання Програми енергозбереження та впровадження енергозберігаючих технологій по місту Коломиї на 2008-2010 роки та проект Програми енергоефективності міста Коломиї на 2011-2014 роки (доповідала начальник відділу управління економіки міської ради У.Маруса);

- Про стан наповнення бюджету Пенсійного фонду та погашення боргів (доповідала заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в м.Коломиї Г.Григорчук);

- Про стан дотримання роботодавцями мінімального рівня заробітної плати та пропорційності у сплаті внесків до Пенсійного фонду при виплаті заробітної плати (доповідала заступник начальника управління Пенсійного Фонду України в м.Коломиї Г.Григорчук);

- Про схвалення проекту міської програми "Школа шляхетних українок" на 2011-2012 рр. ( доповідав начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради В. Колесник);

- Питання, що стосуються захисту прав дітей;

- Питання оформлення права власності та інші.

На початку засідання міський голова І.Слюзар представив присутнім новопризначеного начальника відділу управління комунальним майном Мирона Ярославовича Михалушка.

По другому питанню порядку денного, по якому доповідав начальник відділу у справах молоді та спорту міської ради Володимир Колесник відзначалося, що за рахунок коштів Державного бюджету фінансуються послуги з оздоровлення та відпочинку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, потерпілих від наслідків Чорнобильської катастрофи, дітей з багатодітних та малозабезпечених сімей, талановитих та обдарованих дітей (переможців міжнародних та всеукраїнських олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад), лідерів дитячих громадських організацій, дітей, які постраждали внаслідок стихійного лиха, техногенних аварій, катастроф.

Виконком міської ради вирішив керівникам відповідних відділів підготувати і подати на розгляд міської ради пропозиції про збільшення фінансування на організацію відпочинку і оздоровлення дітей влітку 2011 року. Координаційній раді з питань літнього оздоровлення дітей у 2011 році забезпечити з 01.06.2011 року початок літньої оздоровчої кампанії, до 1 травня 2011 року сформувати банк даних по категоріях дітей, оздоровлення яких здійснюватиметься за рахунок коштів обласного, міських бюджетів, а також за рахунок коштів Державного бюджету.

Управлінню освіти міської ради вирішено забезпечити на належному рівні організацію та проведення пришкільних таборів та таборів праці і відпочинку, організувати підготовку студентів-вихователів, інструкторів з плавання та фізичного виховання до роботи в дитячих пришкільних таборах у т.ч. на волонтерських засадах.

Члени виконкому вирішили - погодити планову мережу закладів освіти міста на 2011-2012 навчальний рік 12 загальноосвітніх навчальних закладів: в них класів - 250, учнів — 6469, погодити планову мережу на 2011-2012 навчальний рік 13 дошкільних навчальних закладів міста (в тому числі 2 в складі НВК) у кількості 98 груп чисельністю 2047 дітей, а також погодили планову мережу на 2011-2012 навчальний рік 6 позашкільних навчальних закладів міста у кількості 168 груп чисельністю 2039 учнів. Зобов'язано директорів загальноосвітніх навчальних закладів зберегти контингент учнів 10 класів в кількості 24-25 учнів на 1 клас. У разі відрахування учнів впродовж вересня-жовтня класи будуть ліквідовані, а учні переведені в інші школи.

Члени виконкому затвердили заходи щодо підготовки міського господарства до роботи в осінньо-зимовий період 2011-2012 роки. Керівникам підприємств житлово-комунального господарства, бюджетних установ та енергопостачальних організацій проаналізувати роботу в осінньо-зимовому періоді 2010-2011 років, врахувати допущені недоліки при підготовці до опалювального сезону.

Заслухано інформацію про виконання Програми енергозбереження та впровадження енергозберігаючих технологій по місту Коломиї на 2008-2010 роки і схвалено програму енергоефективності міста Коломиї на 2011-2014 роки.

Заступник начальника управління Пенсійного фонду України в м.Коломиї Г.Григорчук відзначила, що заборгованість до бюджету Фонду зменшилася. Однак, станом на 01.04.2011 р. Вона залишається ще значною і становить 2356,0 тис.грн. Проблемним залишається питання погашення заборгованості підприємств житлово-комунальної сфери, заборгованість яких до бюджету Фонду становить 91,9 тис.грн. Вирішено здійснювати координацію роботи щодо погашення заборгованості з правоохоронними органами, відділом ДВС Коломийського міськрайонного управління юстиції та соціальними партнерами. Спільно з прокуратурою міста продовжувати ведення позовної роботи щодо стягнення боргу з боржників. Роботу управління Пенсійного фонду України в м.Коломиї по детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення вважати результативною.

Члени виконкому схвалили проект міської програми "Школа шляхетних українок на 2011-2012 роки", про який розповіла присутнім голова Коломийського осередку "Союзу українок" М.Гнатюк.

Додатково члени виконкому розглянули питання "Про заходи щодо впорядкування діяльності комп'ютерних інтернет-клубів, інтернет-кафе, дискотек та інших розважальних закладів, які влаштовують дозвілля дітей. Зобов'язано суб'єктів підприємницької діяльності не допускати перебування дітей в комп'ютерних інтернет- клубах, закладах ресторанного господарства під час проведення уроків в школах та після 21 години в зимовий час і 22 години в літній час.

Прийняті відповідні рішення щодо введення в дію рішення конкурсного комітету щодо визначення переможців конкурсу автомобільних перевізників, надання допомоги на поховання, надання правового статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, надання дозволів на відчуження та придбання житла, надання дозволу на розміщення малих архітектурних форм для проведення підприємницької діяльності на території міста, про продовження дозволу на розміщення зовнішньої реклами, 8 рішень про оформлення права власності на об'єкт нерухомого майна в місті Коломиї та інші питання що стосуються внесення змін в деякі рішення виконкому минулих років.

Всього прийнято 36 рішень.

Джерело: Відділ організаційно-аналітичного забезпечення Коломийської міської ради