друкувати


Видано книжку "Барви Коломийщини"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-26 01:00:06

"Коломийщина – писанковий, мальовничий край, благословенний куточок нашої держави, що славиться прекрасними ландшафтами, самобутньою культурою, доброзичливими і щирими людьми. Край колоритний і своєрідний, де збережено і донесено з глибин віків самобутню історію, традиції, народні ремесла. Тут поєдналися Гуцульщина і Покуття…"

Це – уривок з книги "Барви Коломийщини", в якій допитливий читач знайде цікаву інформацію про минуле і сучасне краю. Видання приваблює численним яскравими світлинами, в яких розкрито колорит і красу регіону, його туристичну привабливість і людей, які творять сьогодення.

Погортавши сторінки, ви з захопленням прогуляєтеся вулицями старого міста Коломия, побуваєте на площі Шевченка, біля міської ратуші, оглянете сучасний вигляд проспекта В.Чорновола, фігурні ліпки на будівлі Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття ім. Й.Кобринського, ознайомитеся з Коломийським академічним обласним українським драматичним театром ім.Озаркевича, Народним домом, Будинком польського гімнастичного товариства "Сокіл" – спорудою в стилі модерної віли з німецько-швейцарськими елементами, декорованої керамічним фризом роботи митця В.Крицінського, тепер – молодіжний центр.

Зміст книги містить розділи "Вулицями старого міста", "З музейної скрині", "Мандруючи туристичною Коломийщиною", "Коломийщина мистецька", "Сьогодення Коломийщини".

Вступне слово підготував Заслужений артист України, член національної спілки журналістів України, краєзнавець Микола Савчук, текст та упорядкування Наталії Тарновецької й Миколи Кавацюка, переклад на англійську мову Олени Кіндзерської, фото Тетяни Федосєєвої, Василя Іваночка, редактори Михайло Андрусяк та Микола Савчук.

У книзі використані фотографії Віталія Атаманюка, Володимира Лобурака, Михайла Арсака, Ярослави Ткачук, Петра Цібія, Галини Дрібнюк, Ольги Гаврилюк, Валентини Близнюк, Андрія Малащука, Вікторії Кохан, Мирослави Грушевської, Олега Проскурякова, Оксани Крохмалюк та архіву відділу культури і туризму Коломийської районної державної адміністрації, ТОВ "Наш світ".

Книгу видано за сприяння Коломийської районної державної адміністрації у видавництві ТОВ "Наш Світ".

Джерело: Головне управління правової роботи та внутрішньої політики