друкувати


Студенти з Франції вже традиційно закупили подарунки для прикарпатських дітей

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-20 03:00:37

Три заклади Прикарпаття - обласна клінічна дитяча лікарня, Микуличинська спеціальна загальноосвітня школа-інтернат і обласний дитячий санаторій "Сніжинка", що в Яремче - стали об'єктами гуманітарної допомоги французької молоді.

Студенти першого-другого курсів комерційної школи міста Ліль, що на півночі Франції, втретє завітали на Івано-Франківщину. Делегація в складі 19 юнаків та дівчат впродовж тижня вивчала потреби цих закладів.

На попередньо зібрані вдома кошти між своїми ровесниками вони закупили в області найнеобхідніше для прикарпатських дітей. Приміром, для ОКДЛ - обладнання для ванної кімнати. Для Микуличинської школи-інтернату минулоріч придбали обладнання для столярної майстерні, а цього року - для швейної; для санаторію закупили ламінат для ремонтних робіт.

Французькі студенти перебували на Прикарпатті під опікою керівництва та студентів кафедри французької філології факультету іноземних мов Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника. А приїжджають вони в нашу область і надають допомогу дитячим лікувальним закладам завдяки співпраці з обласною організацією Товариства Червоного Хреста, яку очолює Валерій Старченко, голова Громадської ради при обласній державній адміністрації.

Джерело: Прес-служба голови Івано-Франківської ОДА