друкувати


Коломийська ОДПІ: До завершення кампанії декларування залишилося 10 днів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-20 09:00:05

Декларування у 2011 році доходів фізичних осіб пов‘язано з виконанням платниками податку вимог Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб», згідно з положеннями якого платники податку у відповідних випадках зобов’язані подати річну податкову декларацію або мають право подати декларацію для утримання повернення з бюджету.

Платник податку обов’язково подає декларацію, якщо протягом 2010 року отримував доходи від особи, яка не є податковим агентом, або при нарахуванні чи виплаті яких податок з фізичних осіб не утримувався.

Обов’язкове подання декларації стосується й тих платників податків, які отримували:

доходи від надання в оренду житла або земельної ділянки (паю);

доходи у вигляді вартості успадкованого майна, подарунків, виграшів в азартні ігри;

страхове відшкодування;

матеріальну допомогу;

інвестиційний прибуток від здійснення операцій з цінними паперами та корпоративними правами;

отримували доходи за кордоном.

Громадянами подано до Коломийської ОДПІ понад 600 декларацій.

Подати декларацію можуть також громадяни, які бажають скористатися правом на податкову знижку. Таким правом скористались 170 громадян.

Сума, що повертається платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку і зазначений в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Підставою для заповнення декларацій є дані обліку доходів, одержаних протягом 2010 року, і витрат, пов’язаних із одержанням цих доходів, які громадяни зобов’язані вести самостійно. Бланк декларації можна безкоштовно одержати в податковій інспекції за місцем проживання.

Громадянам створено сприятливі умови для подання декларацій, інспекція  працює з подовженим робочим днем до 20.00 год., а також у вихідні дні.

Джерело: Відділ масово-роз‘яснювальної роботи та звернень громадян Коломийської ОДПІ