друкувати


6 прикарпатців стали чемпіонами України з таеквондо ІТФ

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2011-04-18 11:00:42

Прикарпатська команда таеквондистів днями повернулася з Києва, де відбувся чемпіонат України з таеквондо ІТФ. Наші земляки на відповідальному змаганні вибороли одразу 11 медалей.

Своїми враженнями з кореспондентом sport.if.ua поділився заслужений тренер України Олег Соловей. Змагання видалися дійсно масштабними.

Поєдинки відбувалися у спортзалі КПІ. Участь взяли більше 500 учасників з усієї України. Учасники боролися у чотирьох видах програми таеквондо: спаринг, традиційний спаринг, формальні вправи (туль) та спецтехніка. Прикарпатська делегація складалася з 42 спортсменів, чотирьох тренерів та трьох суддів.

«Серед спортсменів була дуже висока конкуренція, — розповідає Олег Соловей. — У деяких категоріях боролося по 40 учасників. Також треба відзначити дуже гарну організацію змагань. Протягом чемпіонату спортсменів безкоштовно возили автобусами, відбувалися безкоштовні екскурсії столицею України, а також спортсмени могли безкоштовно обідати».

Отож результати виступу прикарпатців (юніори та дорослі):

Наталя Когут (до 52 кг, дорослі) — 1 місце
Катерина Соловей (до 58 кг, дорослі) — 1 місце
Василь Войтович (до 63 кг, дорослі) — 1 місце
Ігор Максименко (до 71 кг, дорослі) — 1 місце
Артем Василенко (понад 80 кг, дорослі) — 1 місце
Вікторія Соколовська (до 58 кг, дорослі) — 3 місце
Іван Грищук (до 70 кг, 15-17 років) — 3 місце
Микола Грищук (до 71 кг, дорослі) — 3 місце
Катерина Соловей (спецтехніка, дорослі) — 1 місце
Андрій Барчук (туль, 15-17 років, 2 дан) — 1 місце
Вікторія Соколовська (туль, дорослі, 1 дан) — 2 місце

Чемпіонат України був відбором до чемпіонату Європи, який відбудеться в жовтні у Словаччині. А вже за місяць наші команда прикарпатських таеквондистів відправиться за кордон на міжнародні змагання. У Румунії 12-15 травня відбудеться чемпіонат південно-східної Європи.